GISBlox Map Analytics

Inzicht in het gebruik van interactieve kaarten

Volg een snelle rondleiding door Map Analytics

Deze rondleiding is een voorbeeld van hoe (het fictieve) reisburo TravelR de gebruiksvriendelijkheid van haar interactieve kaarten vergrootte en de doorlooptijd van het ontwikkeltraject verkortte door GISBlox Map Analytics te gebruiken. Klik op onderstaande kopjes om de rondleiding te volgen.

Estelle Janzen is projectleider van een team dat opdracht heeft gekregen interactieve kaarten te implementeren van de reisbestemmingen die het reisburo aanbiedt. Estelle wil weten of de kaarten gebruiksvriendelijk genoeg zijn en hoe men de kaarten gebruikt in de zoektocht naar een vakantiebestemming.

Voordat Estelle een geautomatiseerde oplossing gebruikte, was ze aangewezen op interviews met (test-)gebruikers - inclusief lange doorlooptijden om de antwoorden te verwerken en overzichtelijk te rapporteren. Ook was het niet mogelijk om objectief te achterhalen hoe men het gebruik van de kaarten beleefde - moest men bijvoorbeeld veel slepen met de kaart om een goed beeld van de omgeving te krijgen?

GISBlox Map Analytics is gebouwd om gedetailleerd inzicht te krijgen in het gebruik van interactieve kaarten, waardoor deze uitdagingen eenvoudig aangegaan kunnen worden. Gebruiksvriendelijke dashboards geven snel antwoord op de vraag of een kaart goed is ontworpen.

Estelle zet haar collega Titia Vermolen aan het werk met GISBlox Map Analytics om haar vragen beantwoord te krijgen.

Allereerst registreert Titia de kaart die ze wil monitoren in het Kaartbeheer-overzicht. Vervolgens configureert ze het monitor-script en plaatst ze deze op de webpagina met de kaart. Ze rapporteert aan Estelle dat alles is ingeregeld.

Nadat het monitor-script een tijdje de kaartgebruikers heeft gevolgd, opent Estelle het dashboard Algemeen Overzicht. Op dit dashboard heeft ze de beschikking over real-time gegevens die haar vertellen hoe lang de kaarten zijn bekeken, met welke browsers, vanaf welke locatie en meer.

Na een muisklik op de kaart Vestiging 30-plussers opent het kaart-dashboard. Hier kan Estelle per periode gegevens opvragen over onder andere het aantal weergaven, de interactieduur, de soorten interacties en live terugkijken hoe men de kaart gebruikte met de na-speel-functionaliteit.

Estelle klikt voor meer details over de kaart op een datum waarop de kaart getoond is. Ze kan vervolgens tot in detail bekijken wat er gebeurde en op welk tijdstip. De gebruikersactiviteit is uitgezet in de tijd te zien. Elke kaart-activiteit wordt individueel getoond voor een duidelijk overzicht.

Wilt u zelf de data van reisburo TravelR bekijken? Dat kan! Vraag toegang aan via de contact-pagina.

Download de whitepaper en leer hoe GISBlox Map Analytics u kan helpen om uw eigen kaartdoelstellingen én die van uw doelgroep te halen.

Ga vandaag nog aan de slag

Sluit een proefabonnement af op GISBlox Map Analytics en ervaar wat deze service voor u kan betekenen.

Probeer nu gratis >